CKG De Stap

Hoofdkantoor:CKG De Stap

Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning 

Zevenbonderstraat 78, 3600 Genk

Tel. 089/657010

E-mail info@ckgdestap.be

Eventuele andere locaties: /

 

Contactgegevens van de dienst/website:

 

Doelgroep/doelstellingen:

CKG De Stap zoekt samen met het gezin naar oplossingen voor opvoedingsmoeilijkheden bij kinderen tussen 0 en 12 jaar.

Modules binnen RTH/NRTH

Modules, allen binnen RTJH:

Thuisbegeleiding: Een gezinsbegeleider komt wekelijks bij het gezin met kinderen tussen 0 en 12 jaar aan huis om te werken rond opvoedingsvragen.

Triple P: Groepstraining van 9 lessen voor ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar rond positief opvoeden

STOP 4-7: 10 weken durende groepstraining voor kinderen van 4 tot 7 jaar waarbij de focus ligt op het belonen van gewenst gedrag en het negeren van ongewenst gedrag. Zowel de kinderen, ouders als leerkrachten worden betrokken in de begeleiding.

Tuimelwerking: Ouders komen 2 keer per week samen met hun kind (0 tot 6 jaar) naar De Stap om in groep te werken aan de ouder-kind relatie en verschillende opvoedingsthema’s. Dit wordt gecombineerd met gezinsbegeleiding aan huis.

Leefgroep: Residentiële en ambulante dag- en nachtopvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar voor een periode van maximum 6 weken. Dit wordt gecombineerd met gezinsbegeleiding aan huis.

Amber (vanaf januari 2015): Vroegtijdige intensieve gezinsbegeleiding waarbij een gezinsbegeleider 3 keer per week aan huis gaat om jonge, kwetsbare ouders te begeleiden in de zorg en ontwikkeling van hun pasgeboren baby. Amber kan starten tijdens de laatste 2 maanden van de zwangerschap tot de baby 6 maanden is.

NRTH:/

 

Werkingsgebied: As, Bree, Bocholt, Diepenbeek, Genk, Meeuwen-Gruitrode, Opglabbeek en Zutendaal (bijkomend voor STOP 4-7: Dilsen, Kinrooi, Maaseik, Maasmechelen en Hamont-Achel).

sector
IJH